René Hoogschagen

Verhalenmaker

UKrant

Ik schrijf artikelen voor de UKrant. Dat is een website (en af en toe een blad) over de Rijksuniversiteit Groningen.

Zo schreef ik over een leraar die een lelijke eend elektrisch wilde laten rijden. En met lelijke eend bedoel ik een auto, geen vogelsoort.

Ook maakte ik een geschreven portret van Christiaan Triebert. Hij doet iets bijzonders met filmpjes en foto’s over oorlogen. Met wat hij op de achtergrond ziet, kan hij uitzoeken waar het filmpje is opgenomen, met informatie die hij vindt op internet.

Ik reisde voor de UKrant ook nog naar de tijd van Napoleon, ik vloog in een zweefvliegtuig, bezocht een boze buurman en praatte even met een koffiezetapparaat. Leuk werk.

Eindredacteur

Voordat ik dat allemaal deed, was ik een tijdje eindredacteur, omdat iemand anders dat even niet meer kon. Ik maakte artikelen van anderen nog beter en plaatste ze daarna op de website. Bijna alle artikelen die in het magazine van juli 2019 staan, heb ik afgemaakt. Ze zijn alleen vergeten mijn naam erin te zetten. Foutje.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 René Hoogschagen

Thema door Anders Norén