Hoi. Ik ben René.

Schrijven

 

Ik hou van schrijven. Het liefst schrijf ik kinderboeken. Vooral spannende verhalen waar je om kunt lachen. Ik heb nu een paar boeken geschreven. Twee ervan komen in oktober in de winkel. Maar dat is nog lang niet alles. Ik wil nog veel meer schrijven.

Kinderboeken

Op deze website vind je een aantal verhalen die ik heb geschreven. Die zijn vooral voor volwassenen, maar ik schrijf vooral kinderboeken.

Het boek Paniek om een pinda, bijvoorbeeld. Dat gaat over een jongetje met een pinda-allergie. Dat heb ik geschreven voor het ziekenhuis in Scheemda samen met kinderen uit Oost-Groningen. Het is vervolgens geïllustreerd door top-illustrator Andrea Kruis en ligt na de kinderboekenweek van 2018 in de winkel.

Het boek Nieuwe ouders voor Nilo, gaat over een jongen die nieuwe ouders zoekt voor zijn vriendje Nilo. Ze gaan bij de meest maffe mensen op bezoek die wel ouders willen zijn van Nilo. Dit boek is geïllustreerd door maar liefst 25 illustratoren van de VOIC. Das is een vereniging van illustratoren. In de kinderboekenweek in 2018 komt het boek uit, tijdens de opening van een tentoonstelling in het GRID in Groningen.

Alsof

Verder doe ik graag alsof. Dat doe ik op toneel, of ik doe alsof ik bij de apotheek medicijnen kom halen. Echt waar! Met mensen die doen alsof ze een apotheek hebben. Of ik doe samen met anderen alsof we een familie zijn van vroeger. Op straat. Leuk!