René Hoogschagen

Hoi. Ik ben René.

Schrijven

 

Ik hou van schrijven. Het liefst schrijf ik kinderboeken. Vooral spannende verhalen waar je om kunt lachen. Ik heb nu een paar boeken geschreven. Twee ervan zijn al uitgegeven. Maar dat is nog lang niet alles. Ik wil nog veel meer schrijven.

Kinderboeken

Op deze website vind je verhalen die ik heb geschreven. Die zijn vooral voor volwassenen, maar ik schrijf vooral kinderboeken.

Het boek Paniek om een pinda, bijvoorbeeld. Dat gaat over een jongetje met een pinda-allergie. Dat heb ik geschreven voor het ziekenhuis in Scheemda samen met kinderen uit Oost-Groningen. Het is geïllustreerd door Andrea Kruis en ligt in de winkel en in de bieb.

Het boek Nieuwe ouders voor Nilo, gaat over een jongen die nieuwe ouders zoekt voor zijn vriendje Nilo. Ze gaan bij de meest maffe mensen op bezoek die wel de nieuwe ouders willen zijn van Nilo.

Dit boek is geïllustreerd door wel 25 illustratoren. Die zijn allemaal lid van de VOIC. Het boek kwam in de kinderboekenweek van 2018 uit. Tegelijk was er een tentoonstelling over het verhaal en de illustraties in het GRID in Groningen.

Alsof

Verder doe ik graag alsof. Dat doe ik op toneel, of met mensen die doen alsof ze een apotheek hebben, of op straat als lange Piet. Leuk!

Verhalenmaker