UKrant

Ik schrijf artikelen voor UKrant. Dat is een nieuwswebsite (en af en toe een papieren blad) over en voor medewerkers en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Die verhalen gaan dus ook over leraren en studenten. Bijvoorbeeld over hun passies. Pokémonnen, bushcraften, de 80-jarige oorlog naspelen, het oerwoud redden, maar vooral over hun werk en studie. Mooie verhalen.

Ik richt me voor het nieuws vooral op de medische faculteit (UMCG) en de faculteit rechtsgeleerdheid.

Daarnaast coördineer ik enkele series. Over emeriti professoren die gewoon doorwerken, over eten met huisgenoten, over onderzoeken waar studenten als proefpersoon dienen, of over de charme van het vak als wetenschapper.

Hieronder de laatste 20 verhalen van mijn hand.

Eindredacteur

Ik begon bij UKrant als invaller voor de eindredacteur. Ik hielp  toen studentredacteuren hun stukken te verbeteren (of deed dat zelf) en publiceerde die. Zo ook bijna alle stukken in het magazine van juli 2019.

Daarna schreef ik zelf stukken.

Eind 2021 viel ik opnieuw in en nam toen ook een deel van de begeleiding van studentredacteuren over van de magazinecoördinator.

50 jaar UK

Voor het jubileum van UKrant (tot 2018 UK), schreef ik voor het boek 50 Jaar UKrant een hoofdstuk over onafhankelijkheid.

Ik ben daarvoor het archief ingedoken, heb alle 50 jaargangen doorgespit en heb 30 (oud-)hoofdredacteuren en medewerkers gesproken.

Verhalenmaker