Nieuwe ouders voor Nilo

Voor de VOIC, de illustratorenvereniging in het Noorden, schreef ik een verhaal voor kinderen van 8+. Zij maakten er illustraties bij en het GRID, grafisch museum in Groningen, maakte er een hele speurtentoonstelling van! Inclusief een eigen lettertype: de Nilo!

Bram zoekt nieuwe ouders voor zijn vriend Nilo. Want dat zijn monsters, denkt hij. Hij plaatst een advertentie en lokt zijn vriend mee om te gaan kijken bij de mensen die reageren. Zijn die wel geschikt?

Een leuk verhaal met prachtige illustraties van maar liefst 25 verschillende illustratoren! De speurtocht bestaat uit alle illustraties in het boek en een routeboekje met de reacties die de ouders naar Bram hebben gestuurd.

Het boek en de speurtentoonstelling zijn gepresenteerd op de eerste dag van de Kinderboekenweek 2018. De tentoonstelling was de hele maand oktober in het GRID te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *