Paniek om een pinda

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen wilde een kinderboek en bedacht samen met Tjibbe Veldkamp een prachtig project. Ik mocht met kinderen uit Oost-Groningen een verhaal schrijven voor kinderen uit groep 5 en 6. Dat verhaal heet Paniek om een pinda.

Paniek om een pinda is een grappig avontuur over een jongen met pinda-allergie. Het is getekend door top-illustrator Andrea Kruis en is in de Kinderboekenweek 2018 gepresenteerd in het OZG in Scheemda.

Het is verkrijgbaar in elke boekhandel of online te bestellen via onder andere Bol.com. Eerst een stukje lezen? Dat kan lees de Paniek om een pinda-preview!

Abuis

Voor dit verhaal heb ik een leuk gesprek gehad met patiënt én allergoloog Hanneke Oude Elberink, die me fijn uit de doeken deed hoe dat nu precies gaat als je tóch een pinda eet, terwijl je daar hartstikke allergisch voor bent. Helaas is niet haar naam, maar dat van haar collega in het boek terecht gekomen. Dus hierbij: alsnog bedankt, Hanneke!

Rats

In hetzelfde boek zit ook het verhaal van Christel Koperberg, Rats. Dat is voor kinderen uit groep 7/8. Het is getekend door Madeleine van der Raad en gaat over een meisje dat op ziekenbezoek gaat en zich erg schuldig voelt.

De dokter is kwijt

In dezelfde reeks is er nog een boek, van Bianca Anthonissen en Gerlin de Lange, die verhalen schreven voor kleuters en beginnende lezers. Dat heet De dokter is kwijt. Voor alle zieke basisschoolkinderen een leuk verhaal, dus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *